Per tal que el contingut del nostre lloc web estigui disponible en diversos idiomes, podem fer servir l’eina gratuïta que ofereix Google Translate, sense necessitat d’instal·lar cap extensió. I, per tant, també serveix per als que estan a wordpress.com.
Tingueu present, però, que les traduccions no seran massa acurades, tot i que segurament serviran perquè s’entengui el que hem escrit (que ja és molt).
Hem d’anar a http://translate.google.com/manager/website/add
i, en un moment, configurar les opcions que ens presenta. Tingueu present que, posteriorment podreu fer-hi canvis, si ho necessiteu.
Si no esteu connectats al vostre compte de Google (o Gmail), us demanarà que us connecteu (i si no teniu compte, en podeu obrir un).
Aquí teniu el procés complet:
1. Indicar l’orígen de la traducció
Aquí poseu l’adreça completa del lloc web que volgueu traduir i li indiqueu en quin idioma està escrit el contingut.
2. Configuració d’opcions
Especifiqueu els idomes als quals voleu que pugui ser traduït el web (per defecte, tots); quant a les opcions d’estil (aparença) us recomano que aneu provant (us en mosta una vista prèvia). Finalment, a opcions avançades podeu indicar-li si voleu que us posi una barra de traducció a la capçalera del web (un marc), si al web hi ha més d’un idioma (per prevenir que el traductor s’emboliqui més del necessari) i una darrera opció molt interessant: la possibilitat d’afegir un codi de seguiment de Google Analythics per tal que us digui el tràfic que teniu per idiomes.
La configuració que jo he triat és aquesta:
3. Aconseguiu el codi
Un cop acceptat, us mostrarà el codi específic que heu d’enganxar al vostre lloc web. Per a la traducció n’hi ha prou amb que copieu el segon codi, tal com mostra la imatge:
4. Enganxeu el codi al vostre web
Finalment, només falta enganxar el codi al lloc pertinent. Aneu a Aparença > Ginys (Widgets) i busqueu un tipus de giny que s’ha de dir “Text”. Aquest tipus de giny és el més versàtil de tots, perquè permet posar, no només text pla sino, HTML i CSS.
Arrossegueu el giny cap a la barra lateral, a la posició on voleu que surti. Hi enganxeu el codi i deseu. Comproveu que el resultat és el desitjat i corregiu la posició del giny, en cas necessari.
Ja us poden llegir en Swahili! :)
Si teniu algun dubte o observació, escriviu-ho, que entre tots aprenem més.
BONUS TRACK
Per poder veure tots els llocs web que heu anat afegint a traduir o per canviar-ne la configuració, podeu anar a http://translate.google.com/manager/website/suggestions
Veureu un desplegable amb els webs que heu afegit; trieu el lloc al qual voleu canviar la configuració i feu clic a Settings. Allà veureu els mateixos camps que ja hem tractat en aquesta entrada. Feu els canvis necessaris i us tornarà a donar el nou codi que haureu d’enganxar.
Deixa un comentari