El Genesis Framework és com tenir superpoders.
Tècnicament és un megatema per treballar amb WordPress: és l’esquelet sobre el qual reposarà el disseny web. Sobre aquesta estructura s’hi afegeix un tema fill (en el llenguatge de WP), que és el que en definirà l’aparença gràfica, la personalitat, i altres característiques específiques.
El fet de tenir una estructura sòlida com a punt de partida, pensada per ser desenvolupada a mida –tant en el funcionament com en l’aparença– fan que sigui una gran ajuda a l’hora de treballar.
És relativament fàcil d’aprendre i de personalitzar; també és molt segur –sí, una actualització no farà que se’t trenqui tot–, i està pensat per facilitar la feina de SEO i unes quantes coses més.
Per què fer servir Genesis
Els principals beneficis que inclou –imprescindibles, des del meu punt de vista– són:
- Minimalisme, seguretat, rapidesa, fiabilitat
- Codi supernet –i lleuger–, lògic, ben comentat, que compleix tots els estàndards del W3C. HTML5 i CSS3 + incorporació d’etiquetatge semàntic
- Flexibilitat en el disseny i facilitat de desenvolupament, almenys per als qui ens hi dediquem. Gran rendiment
- Gran quantitat de dissenys (temes fill) i d’eines fetes a mida (extensions). Naturalment, responsive (adaptable a qualsevol dispositiu)
- Optimització per a buscadors (SEO)
- Suport excel·lent i amb una gran comunitat al darrere; documentació i molts recursos de qualitat (i gratuïts)
- Preus clars i econòmics
I tot això no és parlar per parlar: realment és excel·lent. És el que faig servir, tant per mi com pels meus clients, sempre que puc.
A més, per mi Genesis té un plus –pel dissenyador o desenvolupador web– que no sempre es menciona: com que el codi és –no sé com dir-ne– tan lògic i minimalista, acabes coneixent-lo com si l’haguessis escrit tu. És com “parlar el mateix idioma”: coneixes els noms de les classes, coneixes les funcions i els hooks…
Així, pots acabar fent virgueries que no et podries permetre –per temps o per diners– si partissis d’altres temes de WordPress, en què cadascún és diferent i moltes de les coses es fan de diferent manera.
Si et coneixes el codi, en canvi, pots arribar a fer el que vulguis molt més eficientment. És realment com tenir el teu banc d’eines, totes ben col·locades i en bon estat, llestes per construir el que vulguis.
Poder oferir un servei web tancat
Vaig començar a fer servir Genesis el setembre de 2012. Ja tenia experiència en WordPress, però hi havia moltes coses que no m’agradaven o que, simplement, eren massa costoses de fer. Els projectes que m’arribaven sempre acabaven essent a mida, però els meus clients no tenien massa recursos econòmics.
Tothom que s’hagi dedicat a fer webs “de veritat” sap les hores i hores que implica un projecte a mida. Per a mi, Genesis va ser la única manera de fer viable un projecte de qualitat amb poc temps i pocs recursos –la qual cosa no vol dir que no serveixi per a grans projectes!–.
Ja fa molt temps que estic pensant d’oferir un servei súperespecífic, pels qui no es poden permetre el que valdria un web professional amb disseny fet a mida. Un servei amb un preu tancat i assequible, però també amb un límit de temps: res de projectes que s’allarguen mesos.
Encara m’haig d’acabar de pensar la lletra menuda.
M’agradaria saber què penses del Genesis Framework, si el fas servir i si et sembla bona idea poder oferir-ho com a servei tancat…
Jordi Navarrete ha dit
Moltes gràcies per aquest fantástic post. Les raons que exposes fan molt atractiu aquest “megatema” i es veuen totes les possibilitats que dona en unes mans entrenades.
Molt interessant la idea del teu servei per pressupostos ajustats que no vulguin renunciar a una web d’alta qualitat.
Queda pendent que ens veiem un dia per a que m’expliquis més :)
Salut!
luba lee ha dit
Gràcies a tu, Jordi. He intentat fer només una petita introdució a Genesis, però la veritat és que el tema dóna per molt. A més, és especialment llaminer per a la gent que es dedica a crear contingut ;)
Quan vulguis ens veiem i intercanviem coneixements :)